FriendTrips of a lifetime
De la
275
Persoana
Circuit de 8 zile / 7 nopti
Perioada
04.09-11.09.2021

Explorati comorile Bulgariei Bulgaria

Descopera alaturi de noi una dintre tarile vecine cu tara noastra - Bulgaria.

Explorati comorile Bulgariei

Bulgaria

Peisajul montan si parcurile naturale oferta momente placute petrecute cu familia. Cultura, traditiile, sunt prezente in multitudinea de parcuri etnografie in aer liber. Toate aceste cadre naturale prezinta  o altfel de imagine a Bulgariei, diferita de clasicul sejur pe litoralul Marii Negre si de sejurul la schi in statiunile montane bine cunoscute de iubitorii de sporturi de iarna.

RESTRICTII DE CALATORIE

Grecia-Serbia-Bulgaria:

- Circulatia persoanelor intre Bulgaria, Grecia si Serbia va fi permisa de la 1 iunie, fara obligativitatea perioadei de carantina de 14 zile

- Persoanele care calatoresc intre aceste tari vor mai avea nevoie doar de o declaratie scrisa la frontiera, care sa ateste ca nu prezinta simptome de COVID-19

Recomandari si informatii utile:  

- Unele activitati se platesc doar cu cash, este recomandat sa aveti la voi BGN., sunt sigure casele de schimb valutar din granita
- Recomandam ca pentru unele activitati montane sa aveti echipament specific: bocanci, pelerina de ploaie, recipient cu apa, o sursa de lumina suplimentara (lanterna, frontala, etc)

- La receptia unitatilor de cazare, sa va informati cum se procedeaza cu servirea micului dejun, (unele hoteluri servesc mic dejun in mai multe serii la intervale diferite de timp sau in camera

- Cand ajungeti la hotel pentru check-in vi se va lua temperatura si trebuie sa folositi dezinfectantul care vi se pune la dispozitie. ). Fiecare unitate de cazare are un plan intern de desfasurate a activitatilor, astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea turistilor

Foarte important: sa aveti intotdeauna la dvs  masca, manusi , dezinfectant si sa incercati sa pastrati distanta fizica de 2m.

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

- 2 nopti de cazare cu mic dejun in Ruse (04.09.2020 – 06.09.2020)

- Tur ghidat pentru obiectivele turistice din jurul orasului Ruse

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Arbanasi sau Veliko Tarnovo (06.09.2020 – 07.09.2020)

- Tur ghidat in limba engleza in Veliko Tarnovo

- Tur ghidat in parcul Etnografic Etar

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Kazanlac (07.09.2020 – 08.09.2020)

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Lovech (08.09.2020 – 09.09.2020)

- 2 nopti de cazare de cazare cu mic dejun in Varshets  (09.09.2020 –11.09.2020)

- Intrare la Muzeul Vinului cu degustare de vinuri

Servicii Neincluse

- Tarif pentru trecerea frontierei Giurgiu – Ruse – Giurgiu – 4 euro / sens

- Parcarile

- Asigurare medical de calatorie

- Pranz si cina

- Intrarile de obiectivele turistice care nu sunt incluse in pret (se platesc la fata locului)

Ziua 1 Romania – Ruse

Dupa trecerea frontierei pe la Giurgiu, ajungem la  Ruse, aici va fi prima noapte de cazare.

Ziua 2 Ruse – Rusenski Lom - Ruse

Dupa micul dejun, la ora 09:00, ne intalnim cu ghidul nostru de astazi si vom merge  impreuna intr-o excursie la Parcul Natural Rusenski Lom. Distanta care trebuie parcursa este de  22 km (aproximativ 30 min).

Ziua 3 Ruse – Veliko Tarnovo - Arbanasi

In aceasta zi, parasim Ruse, dupa micul dejun se fac formalitatile de check-out si vom continua traseul spre localitatea Veliko Tarnovo situata la 110 km.  Ajunsi in aceasta localitate cu iz istoric, Veliko Tarnovo- fosta capitala a statului vlaho-bulgar si resedinta a unor Tari vlaho-bulgari, ne bucuram de farmecul orasului, oferit de stradutele inguste si cladirile construite dupa anul 1800, toate acestea iti dau senzatia ca esti intr-o continua cautare de comori.

Ziua 4 Arbanasi – Canionul Emen – Etar – Kazanlak

Mic dejun la hotel, formalitatile de check-out, asa incepe ziua a 4-a a circuitului nostru si apoi ne deplasam spre urmatorul obiectiv - Canionul Emen, situat la aproximativ 26 km ( 30 minute).

Canionul Emen este o locatie pitoreasca de-a lungul raului Negovanka, la poalele versantului nordic al Balcanului Central, un traseu printre stanci inalte de pana la 120 de metri.

Ziua 5 Kazanlak - Lovech

 Aceasta zi incepe cu micul dejun, iar la ora 08:30 se va pleca spre Muzeul Trandafirilor, singurul muzeu din lume, dedicat fabricarii de ulei de trandafir. Floarea de trandafir este unul dintre simbolurile Bulgariei.

Ziua 6 Pestera Saeva Dupka - Varshets

 Dupa micul dejun, excursia in Bulgaria va continua spre Pestera Saeva Dupka – 60 km. Turul pesterii va dura 1h30 minute. Pestera s-a deschis pentru vizitatori in 1967, dar a fost inchisa in 1990 si apoi redeschisa  in 2004.

Ziua 7 Varshets – Belogradchik – Pestera Magura – Varshets

Dupa ce se va lua micul dejun la hotel ne vom indrepta spre Cetatea Belogradchik situata la aproximativ 1h30 minute fata de locul de cazare.  Aceasta cetate poarta si denumirea de Kaleto, situata pe pantele nordice ale Muntilor Balcani, in apropierea orasului Belogradchik.

Ziua 8 Varshets - Plevna – Byala – Ruse - Romania

Mic dejun la hotel, check-out si plecare spre orasul Plevna, distanta pana acolo este de 2h (153 km).

Aici se va face o oprire la  Muzeul Vinului, care este singurul de acest gen din Bulgaria si este situat Vis-à-vis de barajul„Totlebenov”.

Ziua
1
Romania – Ruse

Dupa ce am facut formalitatile de check-in si ne-am cazat, se poate lua la pas orasul pentru ai fi descoperite frumusetiile, monumentele pline de istorie dar si faleza Dunarii. Pana la cina recomandam vizita la Muzeul National de transport din Bulgaria, singurul de acest gen din Bulgaria.

*Tariful de intrare la muzeu este: adult – 6 BGN (aprox 3 euro).

Ziua
2
Ruse – Rusenski Lom - Ruse

 La destinatie ne bucuram de un tur in natura pe traseele marcate din zona si vom putea afla mai multe despre vegetatia si fauna specifica acestui loc plin de viata. Aici se gasesc unele specii de vulturi, pe cale de disparitie: vulturii egipteni, vulturul de aur si berze negre, etc.

La doar 16 kilometrii distanta de Parcul Natural gasim Cetatea Medievala din Cherven, care a fost prima data mentionata documentar, prin secolul al XI-lea si Bisericile Sapate in stanca de la Ivanovo (regasite si in Patrimoniul Mondial UNESCO). Acestea din urma sunt reprezentate de un complex de biserici, capele, manastiri si chilii taiate in stanca.

La intoarcere, spre cazare, vom face o oprire la Manastirea Sfantului Dimitrie Basarabov (Dimitrie cel Nou), ale carui moaste se gasesc azi la Catedrala Patriarhala din Bucuresti. Aici este singura Manastire in piatra locuita. Cararea de-a lungul careia se poate merge pana la manastire, trece printr-o curte frumoasa plina de verdeata si se termina langa o fantana, sapata de Sf. Dimitrie. Localnicii cred ca apa din aceasta fantana este curativa.

Durata turului va fi de aproximativ 4-6 ore, in functie de conditia fizica a participantilor. Pranzul se va lua la recomandarea ghidului in apropiere de localitatea Ivanovo sau Cherven.Intorsi in Ruse, seara se poate incheia la Restaurantul Terassa, de pe malul Dunarii, unde pe langa  mancarea gustoasa poti sa ai parte de o priveliste superba.

 

*Tariful pentru ghid, transport si vizite la Parcul Natural Rusenski Lom, Cetatea Medievala din Cherven si Bisericile Sapate in stanca

– 74 BGN (aprox 38 euro) / 2-3 pers

-  43 BGN (aprox 22 euro) / 4-7 pers

Ziua
3
Ruse – Veliko Tarnovo - Arbanasi

Desi aceasta parte a orasului este in panta, arhitectura caselor, micile magazine si restaurantele nu te lasa sa te obosesti si iti vor face cu ochiul atunci cand vei simti nevoia sa te odihnesti. Calatoria in orasul vechi si cu un pranz copios in unul din restaurante va dura aproximativ 3h30minute.

Parasind orasul vechi, vom vizita pentru aproximativ 1h30 minute ruinele Cetatii Tsaravets. In partea cea mai inalta a acestei cetatii se afla Catedrala patriarhala „Inaltarea Domnului Hristos”, a carei restaurare s-a finalizat in anul 1985. Aici se gasesc numeroase fresce si picturi intr-un stil unic in lume.

Dupa vizitarea cetatii si achizitia unor mici suveniruri ne vom deplasa cu masina spre nord, circa 10 km, spre localitatea Arbanasi, un satuc cochet (aflat in patrimoniul UNESCO din anul 2000). In aceasta zona ne vom caza. Dupa cazarea la hotel se va putea iesi la plimbare pe stradutele linistite ale acestei localitati pentru a descoperi arhitectura si cultura locala. Aici se vor putea vedea numeroase biserici, manastiri, case memorial care au apartinut unor mari personalitati (fostul lider comunist Todor Jivkov, Constantin Brancoveanu, casa Konstantsaliev, casa Hadjihristov ?i multe altele).

Seara se va putea incheia la unul din numeroasele localuri, servind bere Tryavna si specilitati locale bulgaresti, cum rar veti mai gasi in Bulgaria.

 

*Tariful de intare la cetatea Tsaravets – 9 BGN (aproxm 5 euro) / adult

* optional Tariful pentru tur ghidat, la cetate,  in limba engleza – 34 BGN (aprox 18 euro)

Ziua
4
Arbanasi – Canionul Emen – Etar – Kazanlak

In anul 1997 guvernul bulgar a  construit un traseu eco in lungime de aproximativ 3 km, astfel incat acest canion se poate traversa acum mult mai usor. La intrarea in Canion pe partea stanga se afla Pestera Emen care gazduieste 6 specii de lilieci, dintre care 2 specii sunt unicat in Europa. Fiind o pestera neamenjata, este intuneric in interior, asa ca ai nevoie de o lanterna. Dupa vizita in perstera se ajunge la Cascada Momin Skok, o frumoasa cadere de apa, inalta de aproximativ 10 m. Intreg canionul se poate observa si de sus, o zona panoramica de unde se poate observa atat raul Negovanka, care a format aceasta minunatie a naturii, cat si lacul cu acelasi nume. Pentru a strabate acest canion este nevoie de minim 2h, niste bocanci si o conditie fizica medie.

Ulterior vizitarii canionului, ne vom deplasa spre sud, 60 km (aproximativ 1h), spre Parcul Etnografic Etar, situat in localitatea cu acelasi nume. In acest parc etnografic se va sta 3-4 ore.Ajunsi in Etar putem lua prazul la unul dintre restaurantele renumite din zona. Dupa aceasta pauza bine venita, continuam cu vizitarea acestei localitati, pentru a cunoaste traditiile si istoria Bulgariei si pentru a descoperi viata rurala. Aceasta zona, in anul 1971 a fost declarat monument arhitectural si etnografic cu semnificatie nationala. Parcul muzeu contine 50 de exponate - case cu ateliere de mestesuguri, instalatii de apa si alte cladiri rurale. Pe strada comerciala centrala din Etar, sunt case, copii ale cladirilor existente in trecut in Gabrovo si in regiune. In acest muzeu, vizitatorii pot urmari activitatea mesterilor precum: - confectionarea clopotelor (fabricarea clopotelor forjate pentru animale), confectionarea olaritului, fabricarea zaharului, fabricarea vaselor de cupru, etc.

Vizitatorii pot achizitiona articole confectionate prin respectarea tehnologiei autentice, in timpul vizitei, sub privirea lor. La cerere preliminara, persoanele care lucreaza in complex pot organiza o instruire in meserii traditionale pentru grupuri organizate.

Dupa ce am terminat de vizitat acest minunat parc, vom continua deplasarea spre Kazanlak, aflat la 44 km spre sud (50 min). Recomandarea noastra este ca pe drum sa va opriti la Monumentul Libertatii din Pasul Shipka.
Pentru a urca la monument, in punctul cel mai inalt, sunt 900 de scari.  Acest complex prezinta imagini din luptele care au avut loc in aceasta zona, dintre cele mai importante fiind bataliile din anii 1877-1878, care au avut rol important la independenta Bulgariei.

*Tariful de intare  Etar – 6 BGN (aprox  3 euro) / adult

* optional Tariful pentru tur ghidat– 15 BGN (aprox 8 euro) / adult

Ziua
5
Kazanlak - Lovech

Muzeul este gazduit in cladirea veche a institutului trandafirilor. Acesta este o parte a Muzeului Istoric „Iskra” din Kazanlak.  Aici  gasim peste 15 000 de exponate care au fost folosite la recoltarea trandafirilor si la productia de uleiuri.

Dupa 1h  petrecuta la muzeu ne vom continua deplasarea spre Pestera Devetashka si apoi orasul Lovech –  2h30 minute (151 km).  

Pestera se aseamana cu o grota imensa. Intrarea in ea are 35 de metri latime si 30 de metri inaltime. La aproximativ 40 de metri dupa intrare, pestera se largeste, formand o sala spatioasa, cu o suprafata de 2.400 de metri patrati, iar Inaltimea halei este de 60 de metri ajungand in unele locuri si la 100 de metri. Pentru a vizita pestera va fi nevoie de 1h30 minute.

Dupa vizita  la pestera se merge in orasul Lovech, unde va fi urmatoarea cazare.

Ulterior efectuarii check-inului se va vizita zona Varosha - o rezervatie arhitecturala care acopera Orasul Vechi Lovech. Amenajata ca un amfiteatru pe malul drept al raului Osam si conectat de restul orasului prin intermediul podului acoperit. Strazile sunt inguste si acoperite cu pietre, casele sunt mici si inconjurate de ziduri inalte de piatra.

Activitatile de comert si mestesuguri sunt concentrate pe strada „Charshiya” - un cartier traditional plin de magazine, cafenele, ateliere artizanale, restaurante, hoteluri si muzee si case private. Teritoriul rezervatiei Varosha cuprinde un numar 200 de cladiri. Printre acestea se numara si Muzeul Vasil Levski, Complexul Etnografic, Cetatea Medievala Lovech, biserici, case vechi, cladiri publice si poduri. In timpul vizitarii acestei zone, se va lua si cina la un restaurant traditional bulgaresc, atat din punct de vedere al arhitecturii, cat si al mancarii.

 

*Tariful de intare  Muzeul Trandafirilor –5 BGN (aprox 3 euro) / adult

* Optional Tariful pentru tur ghidat–19 BGN (aprox 10 euro)

Ziua
6
Pestera Saeva Dupka - Varshets

Saeva Dupka are cinci sali superbe si o multime de formatiuni dintre cele mai interesante. In aceasta pestera se gaseste cea mai inalta coloana din Bulgaria, cu o lungime de 18m. Specialistii au calculat vechimea pesterii ca fiind de 300 milioane ani.  Temperatura in pestera variaza de la 8 la 10 grade. Dupa iesire se poate ramane in zona  pentru a incerca via-ferrata sau parcul de aventura Lednitsa din apropierea intrarii in pestera. Lednitsa Via Ferrata este printre putinele de acest fel din Bulgaria si ofera trasee si echipament de catarat atat pentru incepatori cat si pentru alpinisti mai avansati.
Un astfel de sport extrem este de o incantare deosebita, desi poate fi periculos. Zona ofera o serie de trasee cu dificultati diferite. In timp ce fac ascensiunea, alpinistii depind in totalitate de puterea, curajul lor si desigur de echipamentul de catarare care poate fi inchiriat la fata locului.

Timp estimat pentru aceste activitati este de 2-3h, in functie de traseele alese, de lungimea acestora, de numarul de persoane, etc.
Dupa aceasta vizita este bine venit un pranz copios in localitatea Brestnitsa, situata la 10 minute de pestera, pe drumul spre urmatoarea destinatie, Varshets. Cei 130 km, pe care-i parcurgem pana la Varshets dureaza 2h.

Dupa cazare ne vom bucura de facilitatile hotelului, aici existand posibilitatea de a intra la sauna, jacuzii cu apa minerala, baie cu aburi, bai in apa minerala si de a face fitness.

 

*Tariful de intrare la  Pestera Saeva Dupka – 6 BGN (aprox  4 euro) / adult

* Optional Tariful Via Ferrata, inchirire echipament complet –18  BGN (aprox 10 euro) /ora

* Optional Tariful Via Ferrata,instructor –18 BGN (aprox 10 euro) /ora

Ziua
7
Varshets – Belogradchik – Pestera Magura – Varshets

Cetatea Belogradchik are trei zone, separate una de cealalta, iar suprafata totala ajunge la 10 210 mp.
Misiunea cetatii Belogradchik era una simpla: avea rolul de a controla si pazii drumul de invadatori. Zidurile au o grosime de peste 2 metri si masoara pana la 12 metri inaltime. Cetatea Belogradchik este acum una dintre cele mai bine conservate cetatii din Bulgaria, este primul obiectiv turistic cultural si istoric al orasului. 
Pe langa cetate, regiunea este foarte populara in randul turistilor datorita frumusetii Stancilor Belogradchik.

Stancile Belogradchik sunt formatiuni stancoase formate in urma erodarii straturilor de gresie si de conglomerate Triassice. Acestea se întind pe o lungime de aproximativ 30 km, au o latime cuprinsa intre 3 si 5 km si o inaltime de pana la 200 m. Aceste coloane de roci formeaza o cetate naturala al carui potential defensiv a fost exploatat din timpuri antice. Rocile seamana cu oameni, animale, castele si piramide. Cele mai maiestuoase stanci care inconjoara Belogradchikul sunt: Madona, Calaretul, Calugarii, Scolarita, Leul, Ursul, Adam si Eva, Castelul.

Vizita cetatii si a stancilor din apropiere va dura aproximativ 2-3 ore, apoi se va merge in orasul Belogradchik unde se va lua pranzul. Ultimul oboectiv al zilei este Pestera Magura situata la 30 minute (25 km) fata de oras. Pestera Magura este situata in regiunea Vidin la aproximativ 1,5 km fata de localitatea Rabisa, intrarea se afla la altitudinea de aproximativ 461 m, lungimea pesterii este de 2 km. Printre atractiile pesterii sunt picturile rupestre care reprezinta imagini de vanatoare, dansuri ritualice, ceremonii religioase, etc. Picturile sunt din diferite perioade istorice. Tot aici se afla si cea mai mare stalagmita din Bulgaria, denumita Bradul cazut, lunga de 11 m si cu un diametru bazal de 6 m. In interiorul pesterii se poate filma si fotografia.

Iesirea din pestera se face doar printr-o alta parte, distanta dintre iesire si intrare este de aproximativ 2 km, traseu de drumetie pe langa lacul Rabisa, sau o alta varianta de retur  poate fi luat un trenulet contra cost. Lacul Rabisa este cel mai mare lac interior din Bulgaria, avand o adancime de 35-40 de mertri. Lacul este rezultatul activitatilor tectonice si este ideal pentru windsurfing, inot si pescuit, iar imprejurimile sale sunt prielnice pentru vanatoare. Dupa intoarcerea la masina parcata in fata intrarii in pestera, plecam spre cazarea noastra care este in Varshets, distanta va fi de aproximativ 117 km, in jur de 2h. Pe drum daca se doreste se poate face si o oprire in orasul Montana.

 

*Tariful de intare  Cetatea Belogradchik– 6 BGN (aprox  4 euro) / adult

* optional Tur ghidat- 9  BGN (aprox 5 euro) /  grup

*Tariful de intare  Pestera Magura– 6 BGN (aprox  4 euro) / adult

Ziua
8
Varshets - Plevna – Byala – Ruse - Romania

Muzeul vinului a fost infiintat in 2008 si este situat intr-una din pesterile din parcul Kaylaka. Pleven este considerat unul dintre principalele centre ale industriei viticole din Bulgaria. Prima scoala profesionala de viticultura din tara a fost deschisa aici in 1890, iar Institutul National al Vinului a fost infiintat in 1902. Pestera, unde este muzeul,  este transformata artificial intr-un sit in form de cruce.

Cei care viziteaza acest muzeu, se vor bucura si de o degustare de vin, care este de fapt un scurt curs sustinut de un sommelier, un specialist al acestor vinuri. In timpul degustarii, vizitatorii pot afla informatii interesante despre fabricarea, gustul, imbuteliera vinurilor. Colectia muzeului include vinuri, cu varste cuprinse intre 30 si 90 de ani, o bogatie de 6.000 de sticle de vinuri din diverse regiuni si companii din tara.
Dupa vizitarea orasului se va pleca spre Ruse. Pe drum se poate opta pentru a se lua pranzul, recomandare ar fi Restaurantul Poplars din localitatea Byala, loc unde se va putea face si o scurta vizita de 10 minute la podul Belenski Most din Byala- unul dintre cele mai vechi poduri din Bulgaria.

Podul a fost construit intre 1865-1867 de arhitectul si maestrul constructor bulgar Kolyu Ficheto, la ordinul lui Midhat Pasa, cand Bulgaria a facut parte din Imperiul Otoman. Are 276 m lungime, 6 m latime si 14 arcade decorate cu imagini in relief ale animalelor.     
Ulterior acestei mici pauze se va continua drumul si in scurt timp se va parasi Bulgaria, iar circuitul nostru de 8 zile va lua sfarsit.

 

*Tariful de intare  Muzeul Vinului din Plevna

Intrare fara degustare:– 6 BGN  (aprox. 4 euro)/adult
Intrare cu degustare (2 vinuri albe and 2 vinuri rosii) – 14 BGN  (aprox 7 euro) / adult
Intrare cu degustare detaliata (4 albe si 4 rosii) – 20 BGN (aprox 10 euro)/ adult

*Degustarea include si un platou cu snack-uri si apa minerala /Turul ghidat poate fi in engleza si este gratuit

 

 

 

Dunav Plaza 4*

Ruse

Hotelul Danube Plaza este situat în Piata Svoboda din centrul orasului Ruse. Restaurantul Plaza al hotelului ofera preparate din bucataria internationala si o varietate de vinuri locale si internationale. Restaurantul in aer liber Garden este umbrit de vita de vie si artari si serveste specialitati la gratar, precum si preparate bulgaresti si internationale. Hotelul Danube Plaza are o patiserie care ofera o varietate de produse de casa. Proprietatea ofer? camere cu aer conditionat, acces WiFi gratuit si o varietate de restaurante.

Facilitati Camere

- Conexiune Wifi

- Tv cu ecran plat

- Toaleta proprie

- Birou

- Uscator de par

Facilitati Hotel

- Parcare gratuita

- Restaurant, bar

- Gradina, terasa

 

Grand Hotel Yantra 4*

Arbanasi

Yantra Grand Hotel face parte din lantul hotelier Sarlopov Hotels. Cladirea hotelului este declarata monument cultural si ofera vedere panoramica unica la Universitatea Sf. Chiril si Sf. Metodiu din Veliko Tarnovo. Receptia hotelului asigura informatii despre excursii culturale si monumente istorice. Acest hotel de 4 stele din Veliko Tarnovo ofera vedere la Cetatea Tarevet si la asezarea istorica Arbanasi. Restaurantul hotelului este decorat in stil traditional si este impartit in 2 sali, avand o capacitate de 250 de locuri. Serveste diverse preparate internationale si specialitati bulgaresti locale. Langa restaurant puteti gasi terasa panoramica Trapezita, cu vedere la castelul Tarevet, dealul Trapezita si raul Iantra.

Facilitati Camere

- Toaleta proprie

- Tv cu ecran plat

- Birou

- Conexiune Wifi

 

 

Facilitati Hotel

- Parcare gratuita

- Piscina, centru Spa

- Restaurant, bar

- Bancomat

Palas 4*

Kazanluk

Hotelul Palas este situat la 100 de metri de centrul orasului Kazanlak si ofera un restaurant cu preparate internationale ?i o terasa în gradina, precum si un bar elegant in hol. Toate camerele hotelului Palas au aer conditionat, TV cu ecran plat cu canale prin cablu si minibar. Micul dejun poate fi savurat in camera. Hotelul are un magazin de suveniruri.

Facilitati Camere

- Toaleta proprie

- Uscator de par

- Aer conditionat

- Tv cu ecran plat

Facilitati Hotel

- Parcare gratuita

- Conexiune Wifi

- Restaurant, bar

- Gradina

- Spa si centru welness

Varosha Lovech 3*

Lovech

Hotelul Lovech este situat in centrul localitatii Lovech, aproape de deosebitul Pod Acoperit. Este pus la dispozitie un restaurant, iar oaspetii se pot distra in cazinou. Toate camerele au TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Fiecare camera include o baie privata.

Facilitati Camere

- Toaleta privata

- Tv cu ecran plat

- Conexiune Wifi

 

Facilitati Hotel

- Conexiune Wifi

- Piscina

- Restaurant, bar

 

Spa Hotel Medicus 4*

Varshets

Situat în statiunea balneara Varset din Bulgaria, SPA Hotel Medicus asigura acces gratuit la un centru spa premiat, cu o piscina interioara mare cu apa minerala, o sauna, o cada cu hidromasaj si o baie de aburi. Camerele de la SPA Hotel Medicus au decor clasic si includ un TV cu ecran plat si o baie privata cu apa minerala. Toate unitatile sunt dotate cu aer conditionat si au balcon. Oaspetii se pot relaxa intr-un lounge bar decorat somptuos sau in aer liber, pe terasa. Exista si un loc de joaca pentru copii.

Facilitati Camere

- Tv cu ecran plat

- Birou

- Telefon

Facilitati Hotel

- Piscina

- Spa si centru welness

- Parcare gratuita

- Bar

Explorati comorile Bulgariei

Bulgaria

Perioada 04.09-11.09.2021

Descopera alaturi de noi una dintre tarile vecine cu tara noastra - Bulgaria.
Ziua
1
Romania – Ruse
Ziua
2
Ruse – Rusenski Lom - Ruse
Ziua
3
Ruse – Veliko Tarnovo - Arbanasi
Ziua
4
Arbanasi – Canionul Emen – Etar – Kazanlak
Ziua
5
Kazanlak - Lovech
Ziua
6
Pestera Saeva Dupka - Varshets
Ziua
7
Varshets – Belogradchik – Pestera Magura – Varshets
Ziua
8
Varshets - Plevna – Byala – Ruse - Romania

Recomandat pentru:

Familii
Cupluri
Grupuri de prieteni
Pasionati de istorie

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca