FriendTrips of a lifetime
De la
1890
Persoana
Circuit de 12 zile / 10 nopti
Plecare din Cluj Napoca
Perioada
12.09-23.09.2021

Comoara Drumului Matasii Uzbekistan

Arhitectura antica, nuante de un albastru divin si arta culinara.

Comoara Drumului Matasii

Uzbekistan

Leaganul culturii din regiune de mai bine de doua milenii, Uzbekistanul este mandrul camin al unui arsenal fascinant de arhitectura si orase antice, toate adanc infuzate cu istoria sangeroasa si extraordinara a Drumului Matasii. Numai din punct de vedere al atractiilor, Uzbekistanul este cea mai complexa tara din Asia Centrala. 

Samarkand, Bukhara si Khiva reusesc de fiecare data sa ii impresioneze pe vizitatori cu moscheile, medrasasurile si mausoleele lor fabuloase, in timp ce atractiile sale mai excentrice, cum ar fi Marea Aral care dispare rapid, fortaretele Karakalpakstanului indepartat, capitala orasului sau Tashkent si oportunitatile ecoturistice ale Muntii Nuratau inseamna ca pot fi satisfacute chiar si cele mai diverse gusturi.

 

Orar de zbor - compania Turkish Airlines

 Zbor din Cluj Napoca

DUS - 12 Septembrie, ora plecarii 09:45 CLUJ-NAPOCA, ora sosirii 11:30 ISTANBUL, ora plecarii 18:45 ISTANBUL (escala), ora sosirii 01:00+1 TASHKENT

INTORS - 23 Septembrie, ora plecarii 08:50 TASHKENT, ora sosirii 12:05 ISTANBUL, ora plecarii 19:15 ISTANBUL (escala), ora sosirii 20:30 CLUJ-NAPOCA

 

Zbor din Bucuresti

 DUS - 12 Septembrie, ora plecarii 09:45 Bucuresti, ora sosirii 11:10 ISTANBUL, ora plecarii 18:45 ISTANBUL (escala), ora sosirii 01:00+1 TASHKENT

INTORS - 23 Septembrie, ora plecarii 08:50 TASHKENT, ora sosirii 12:05 ISTANBUL, ora plecarii 19:15 ISTANBUL (escala), ora sosirii 20:30 Bucuresti

Conditii de calatorie in Uzbekistan

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru calatoria in Uzbekistan, insa au nevoie de un pasaport valabil minim 6 luni de la data returului (sa nu fie temporar).

Pentru intrarea in Uzbekistan este necesar rezultatul negativ al unui test PCR. Testul nu poate fi efectuat cu mai mult de 72 de ore inaintea plecarii. Testul trebuie prezentat si in cazul vaccinarii complete.

Nota:

 • Hotelurile mentionate pot fi inlocuite cu hoteluri de categorie similara, in functie de disponibilitate in momentul rezervarii
 • Orarul de zbor poate suferi modificari pana la plecare

 

 

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

 • Bilet de avion conform itinerariul de mai sus cu bagaj de cala si toate taxele incluse
 • Ghid insotitor pe durata turului cu pick up/drop off la aeroport in functie de ora specificata de turisti pentru zborurile de sosire / plecare
 • Cazare la hoteluri in camere duble / twin cu mic dejun, check-in la hotel la ora 14:00, check-out la 12:00
 • 5 cine si 1 pranz
 • Transport confortabil cu aer conditionat pe tot parcursul turului (cu "Hyundai Grand Starex" pentru un grup de 4 persoane)
 • Excursii conform programului
 • Taxe de intrare la monumente si muzee, enumerate in program
 • Bilete de cale ferata (clasa economica) pentru trenul de mare viteza de la Khiva la Bukhara
 • Bilete de cale ferata (clasa economica) pentru trenul de mare viteza  de la Samarkand la Tashkent
 • Biletul de avion intern
 • O sticla de apa minerala pentru fiecare zi a turului
 • Asigurari storno medicale cu protectie COVID

Servicii Neincluse

 • Alte cheltuieli personale;
 • Alte mese decat micul dejun
 • Bacsis aprox 35 euro
 • Test PCR
Ziua 1 Sosire in Tashkent

Dupa sosirea in Tashkent, servim micul dejun si pornim in explorarea orasului.

Ziua 2 Catre o noua destinatie - Khiva

Dimineata urcam cu telecabina pe muntele Chimgan, dupa care vizita barajul Charvak. Mai tarziu pornim catre o noua destinatie: Khiva.

Ziua 3 Excursie prin orasul Khiva

Astazi vizitam orasul intr-un tur de obiective: Pakhlavan Mahmoud,  moscheea Juma, palatul Tash Khauli Alakuli Khan, etc.

Ziua 4 Timp liber si o noua destinatie

Dimineata avem timp liber iar dupa pranz pornim spre o noua destinatie - Bukhara.

Ziua 5 Astazi vizitam orasul

Dis de dimineata pornim in explorarea orasului: ansamblul arhitectural Lyab-i Hauz, Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah.

Ziua 6 Vizita in Bukhara si degustare de pilaf

Continuam explorarea imprejurimilor si la pranz ne delectam cu o degustare de pilaf.

Ziua 7 Drumul catre o noua destinatie

Astazi pornim catre Samarkand iar pe drum vizitam Gijduvan.

Ziua 8 Exploram orasul Samarkand

Continuam vizitarea obiectivelor turistice cu: Piata Registan, moscheea Bibi-Khanym, observatorul Ulugbek.

Ziua 9 Astazi vizitam Shakhrisabz

Alaturi de un tur ghidat, vizitam Shakhrisabz.

Ziua 10 Vizitare obiective turistice si pranz traditional

Astazi continuam vizita la obiectivele turistice, iar la pranz servim preparate tarditionale, pregatite chiar de mainile noastre.

Ziua 11 Drumul spre casa

Ultimul mic dejun, si transfer la aeroport.

Ziua
1
Sosire in Tashkent

Odata ajunsi in Tashkent, vom fi preluati din aeroport si transferati la hotel si pentru un early check-in la la Ramada Hotel.

Servim micul dejun la hotel dupa care pornim intr-un tur al obiectivelor din Tashkent: Piata Khast-Imam, Barak-Khan Madrasah, Mausoleumul Kafal-al-Shashi, Kukeldash Madrasah, cel mai vechi bazar din Tashkent - Chorsu.

Dupa masa de pranz continuam sa exploram si ne indreptam catre Piata Independentei, Applied Arts museum si Moscheea Minor White.

 

 

Ziua
2
Catre o noua destinatie - Khiva

Dupa un mic dejun copios la hotel, incepem ziua cu o urcare cu telescaunul pe masivul muntelui Chimgan.

Masivul muntelui Chimgan este justificat drept cel mai popular loc al altarului de pelerinaj pentru toti adep?ii odihnei active la munte. Desi ciudat cum peisajele din diferite zone climatice sunt adunate la un loc, coexista pasnicin jurul varfului principal al acestui masiv unic. 

Cu un transfer privat pornim mai apoi catre Charvak reservoir - un lac artificial inconjurat de munti, format de barajul Charvak. Cine isi doreste poate servi pranzul la baza barajului, cu preparate din peste proaspat prins.

Mai tarziu ne intoarcem la Tashkent, de unde un transfer ne va duce la aeroport pentru zborul catre Urgench.

 

Din Urgench un transfer ne va duce la Khiva (31 km) unde ne vom si caza la hotel Zarafshon Boutique.

Ziua
3
Excursie prin orasul Khiva

Dimineata o incepem cu micul dejun la hotel iar pana la orele pranzului avem timp liber.

La ora 14:30 pornim impreuna intr-un tur al orasului Khiva catre: complexul Pakhlavan Mahmoud, fortareata Kunya-Ark, Islam Hajji Madrasah & Minaret, palatul Tash Khauli Alakuli Khan, moscheea Juma, Muhammadaminkhan Minaret & Madrasah.

Spre seara servim o cina traditionala cu preparate specifice bucatariei Khorezmian.

 

 

Ziua
4
Timp liber si o noua destinatie

Dupa ce servim micul dejun la hotel avem timp liber. Recomandam vizitarea bazarului si a magazinelor de suveniruri locale.

Dupa pranz, cu un transfer privat pornim catre gara pentru calatoria cu trenul la Bukhara.(16:05-00:15)

Odata ajunsi la Bukhara, ne cazam la hotel Omar Kayam. 

Ziua
5
Astazi vizitam orasul

Dimineata incepe devreme, cu servirea micului dejun.

La ora 09:00 pornim impreuna intr-un tur al orasului Bukhara. Aici vom descoperi ansamblul arhitectural Lyab-i Hauz, Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah. Continuam ziua cu o vizita la fabrica in care se fac broderii cu aur si un workshop Karakol.

Dupa pranz continuam turul in Bukhara si vizitam: Mausoleum din Samanids, Chashma Ayub Mausoleum, complexul Bolo-Khauz, cetatea Ark, complexul Po-i-Kalyan (Kalyan Minaret si celelalte), Ulugbek si Abdulazizkhan Madrasah.

 

Ziua
6
Vizita in Bukhara si degustare de pilaf

Astazi vom vizita imprejurimile din Bukhara: Sitorai Mohi Khosa – rezidenta de vara a ultimului Emir din Bukhara si complexul Bakhaut din Naqshbandi.

La pranz participam la un Masterclass pilaf - Un oshpaz profesionist (un buc?tar specializat in pilaf) va va dezvalui secrete culinare si va va arata cum sa gatiti pilaful Bukhara. Degustarea pilafului Bukhara in casa nationala.

Ziua
7
Drumul catre o noua destinatie

Dupa micul dejun pornim la drum catre o noua destinatie - Samarkand. 

Pe drum ne oprim la Gijduvan, unde vom vizita casa nationala al artizanatului local, specializat in olarit.

Odata ajunsi, ne cazam la hotel Platan si avem timp pentru odihna.

Seara facem o scurta plimbare in jurul orasului.

Ziua
8
Exploram orasul Samarkand

Dupa un mic dejun la prima ora, pornim intr-un tur al orasului Samarkand. Vom vizita cea mai mai impresionanta piata din Asia Centrala - Piata Registan  (madrasah of Ulugbek, Sher-Dor madrasah, Tilya-Kori madrasah), mausoleul Gur-e Amir - necropola lui Timurids.

Dupa pranz continuam turul de orasului si oprim la: moscheea Bibi-Khanym, ansamblul arhitectural Shah-i-Zinda, observatorul Ulugbek.

 

Ziua
9
Astazi vizitam Shakhrisabz

Mic dejun la hotel.

Cu un transfer privat pornim spre Shakhrisabz - orasul natal a lui Timur Lenk, Tamerlan, cuceritor mongol, intemeietorul unui imperiu cu capitala la Samarkand si al dinastiei timuride, care a durat pana in 1507.

Aici vom avea parte de un tur ghidat in jurul Shakhrisabz. Vom vizita palatul Ak Saray, complexul Dorus Saodat, Dorut Tillavat Madrasah, moscheea Kok Gumbaz.

Ziua
10
Vizitare obiective turistice si pranz traditional

Astazi vom continua sa exploram orasul Samarkand si vom incepe cu stabilimentul si muzeul Afrosiab, Saint Daniel's’tomb, atelier de hartie de matase, atelierul "Khujum".

La orele pranzului vom participa la un master class de gatit "manty" (preparat national Uzbek) si degustare de manty la traditional House ‘At Zarifa’. (Pranz inclus)

Mai tarziu ne indreptam spre statia de tren pentru calatoria la Tashkend cu tren de mare viteza  (17:28-19:44).

 

Ziua
11
Drumul spre casa

Servim ultimul mic dejun din acest sejur la hotel, iar la ora 06:15 un transfer privat ne va duce la aeroport pentru a prinde zborul catre Romania.

Ramada Hotel 4*

Tashkent

Hotelul Ramada este situat in Tashkent la doar 5 minute de mers pe jos de faimoasa Piata a Independentei, in apropierea centrelor comerciale si a multor atractii turistice.

Camerele sunt spatioase si elegante, si dispun de TV cu ecran plat, baie privata si minibar.

Restaurantul serveste preparate din bucataria Europeana, Indiana si Turceasca dintr-un meniu a la carte, iar dimineata se serveste micul dejun de tip bufet.

Hotelul mai pune la dispozitia oaspetilor o sala de fitness, o piscina interioara, zona de masaj si sauna.

Facilitati Camere
 • TV cu ecran plat
 • Baie privata
 • Minibar
 • Conexiune Wifi
 • Articole de baie
Facilitati Hotel
 • Restaurant
 • Bar
 • Piscina
 • Conexiune Wifi
 • Sauna
 • Masaj
 • Biliard

Hotel Platan 4*

Samarkand

Hotelul Platan este situat in Samarkand la 2 km de Guri Amir si la 2,5 km de Registan.

Camerele sunt elegant decorate, spatioase si dotate cu TV, baie privata, si beneficiaza de o frumoasa vedere la gradina.

Restaurantul serveste preparate din bucataria uzbeca iar in cadrul barului se serveste o gama larga de bauturi.

Facilitati Camere
 • TV cu ecran plat
 • Aparat de cafea si ceai
 • Conexiune Wifi
 • Articole de baie
 • Baie proprie
Facilitati Hotel
 • Conexiune Wifi
 • Bar
 • Restaurant
 • Gradina
 • Terasa
 • Parcare
 • Aer conditionat

Hotel Omar Khayam 4*

Bukhara

Hotelul Omar Khayyam este situat in orasul Bukhara situat la cativa pasi de toate monumentele antice, cum ar fi: cupolele comerciale Toki Zargaron si Toki Telpakfurushon, moscheea lui Mirzo Ulugbek si moscheea lui Abdulazizkhan.

Camerele hotelului sunt confortabile si spatioase, dotate cu TV cu ecran plat, masa de birou si baie proprie.

Restaurantul serveste atat preparate locale cat si din bucataria Europeana si Coreana. Oaspetii se pot bucura si de o terasa in aer liber unde pot servi diverse baturi sau pot lua masa.

De asemenea, micul dejun continental se serveste proaspat in fiecare dimineata.

Aeroportul International Bukhara este situat la 6 km distanta de hotel.

Facilitati Camere
 • Aer conditionat
 • Baie privata
 • TV cu ecran plat
 • Conexiune Wifi
Facilitati Hotel
 • Bar
 • Restaurant
 • Conexiune Wifi
 • Terasa
 • Gradina

Zarafshon Boutique 3*

Khiva

Hotelul Zarafshon Boutique se afla in Khiva, in centrul vechi, in apropierea celor mai importante obiective turistice.

Camerele sunt confortabile si spatioase, elegant decorate, si dispun de TV cu ecran plat, baie proprie si balcon.

In cadrul restaurantului oaspetii pot servi in fiecare dimineata un mic dejun de tip bufet, proaspat si variat.

Hotelul se afla la 33 de km distanta de Aeroportul International Urgench.

 

Facilitati Camere
 • TV cu ecran plat
 • Conexiune Wifi
 • Baie proprie
 • Balcon
 • Articole de baie
Facilitati Hotel
 • Bar
 • Restaurant
 • Conexiune Wifi
 • Gradina
 • Terasa

Dupa sosirea in Tashkent, servim micul dejun si pornim in explorarea orasului.

Dimineata urcam cu telecabina pe muntele Chimgan, dupa care vizita barajul Charvak. Mai tarziu pornim catre o noua destinatie: Khiva.

Astazi vizitam orasul intr-un tur de obiective: Pakhlavan Mahmoud,  moscheea Juma, palatul Tash Khauli Alakuli Khan, etc.

Dimineata avem timp liber iar dupa pranz pornim spre o noua destinatie - Bukhara.

Dis de dimineata pornim in explorarea orasului: ansamblul arhitectural Lyab-i Hauz, Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah.

Continuam explorarea imprejurimilor si la pranz ne delectam cu o degustare de pilaf.

Astazi pornim catre Samarkand iar pe drum vizitam Gijduvan.

Continuam vizitarea obiectivelor turistice cu: Piata Registan, moscheea Bibi-Khanym, observatorul Ulugbek.

Alaturi de un tur ghidat, vizitam Shakhrisabz.

Astazi continuam vizita la obiectivele turistice, iar la pranz servim preparate tarditionale, pregatite chiar de mainile noastre.

Ultimul mic dejun, si transfer la aeroport.

Comoara Drumului Matasii

Uzbekistan

Perioada 12.09-23.09.2021

Arhitectura antica, nuante de un albastru divin si arta culinara.
Ziua
1
Sosire in Tashkent
Ziua
2
Catre o noua destinatie - Khiva
Ziua
3
Excursie prin orasul Khiva
Ziua
4
Timp liber si o noua destinatie
Ziua
5
Astazi vizitam orasul
Ziua
6
Vizita in Bukhara si degustare de pilaf
Ziua
7
Drumul catre o noua destinatie
Ziua
8
Exploram orasul Samarkand
Ziua
9
Astazi vizitam Shakhrisabz
Ziua
10
Vizitare obiective turistice si pranz traditional
Ziua
11
Drumul spre casa

Recomandat pentru:

Cupluri
Grupuri de prieteni

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca