Tichete de vacanta
Celebration weekend
De la
115
Persoana
Sejur de 3 zile / 3 nopti
Perioada
23.07-25.07.2021

Brancusi - Pe meleaguri Gorjene Targu Jiu

Brancusi - Pe meleaguri Gorjene

Targu Jiu

„.....Intotdeauna, ceea ce m-a sustinut a fost bucuria. In cele mai grele imprejurari ale vietii, am stiut s-o gasesc in drumul meu. Mergeam cantand. Stiam ca ceea ce trebuie sa se intample se va intampla. Si nimic nu ma oprea. Pe acest sentiment al minunii pe care o reprezinta viata, al bucuriei, e cladita toata opera mea.“  Constantin Brancusi, octombrie 1938.

 Pornind de la aceste cuvinte pline de emotie ale lui Constantin Brancusi, va invitam sa descoperim impreuna ‘bucuria pura’ a operelor sale si sa pasim pe urmele marelui sculptor intr-un itinerariu interesant care imbina spiritul cultural artistic cu etnocultura si peisajele meleagurilor gorjene.

Tips & Tricks

 • Echipament adecvat pentru plimbari in natura

Conditii de plata si anulare

 • Se achita integral la rezervare
 • In cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanta: in caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se ramburseaza, indiferent de motivul invocat. Exista posibilitatea reprogramarii pentru o alta perioada daca anularea se face cu 3 zile inainte de check in.

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

 • 1 noapte de cazare la Pensiunea Antique

 • 2 nopti de cazare la Hanul Banului
 • Mic dejun inclus

 • 1 cina – bucatarie traditionala romaneasca la Hanul Banului

 • Parcare gratuita

Servicii Neincluse

 • Transport
 • Alte mese decat cele mentionate in program
Ziua 1 Vizita la Casa Memoriala Constantin Brancusi

Bun venit la Targu Jiu sau orasul lui Brancusi, cel care a facut ‘piatra sa cante pentru omenire’. Astazi vei face o vizita la Casa Memoriala Constantin Brancusi, Hobita.

Ziua 2 Explorarea orasului Novaci

Azi te indrepti spre Novaci unde descoperi case gorjene cu cerdac, meleaguri mioritice si paduri seculare.

Ziua 3 Descoperi natura la Baia de Fier

O zi perfecta pentru explorarea naturii si a sculpturilor in calcar la Baia de Fier- Pestera Muierii, Polovragi- Pestera Polovragi.

Ziua 4 Drumul spre casa si biserica de piatra din Densusi

Te indrepti spre Tara Hategului si faci o oprire la biserica de piatra din Densusi.

Ziua
1
Vizita la Casa Memoriala Constantin Brancusi

Bun venit la Targu Jiu, ‘orasul lui Brancusi’, cel care a facut ‘piatra sa cante pentru omenire’. Porniti la pas spre Parcul Central care gazduieste cel mai important obiectiv turistic al orasului si anume Ansamblul sculptural sau Ansamblul Monumental Calea Eroilor. Acesta reprezinta un omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial si este compus din patru componente sculpturale de la apus spre rasarit: Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului sau Coloana fara sfarsit cum insusi Brancusi o denumea, “un proiect de coloana care, marita, ar putea sprijini bolta cereasca". Operele sale incarcate de emotie, simboluri si metafore, s-au nascut din pasiunea marelui artist inca din copilaria sa in satul natal.

O vizita la Hobita, locul de nastere a faimosului sculptor, situat nu departe de Targ Jiu (aproximativ 24km), ne ajuta sa intelegem mai bine de unde a izvorat aceasta pasiune a marelui sculptor, care de mic copil, a invatat mestesugul cioplirii lemnului de la mesterii satului, de la tatal si bunicul sau. In Hobita, la tot pasul, Brancusi a avut repere pentru meseria sa de-o viata, de la casele frumos impodobite, la biserica veche de lemn si cimitirul satului, cu troitele si crucile inflorate. Mesterii satului au imbinat mereu iscusinta de constructori cu talentul de decorator.

Casa memoriala este muzeu judetean si monument de arhitectura populara. Colectia muzeului cuprinde fotografii, albume, documente, carti, scrisori care reflecta momente din viata si activitatea marelui sculptor.

Ziua
2
Explorarea orasului Novaci

Parasim cu melancolie orasul lui Brancusi si ne indreptam spre meleaguri mioritice, inspre Novaci. Veche asezare pastorala olteneasca de la poalele Masivului Parang, Novaci impreuna cu satele sale sunt un veritabil muzeu al satului traditional romanesc. Casele gorjene cu cerdac si gospodariile gen cetate se imbina armonios cu natura locului. Arhitectura si tehnica populara  prezente inca in gospodariile taranesti, creatiile artistice populare, tesaturile traditionale , obiectele de lemn decorate artistic prin incrustare, dansurile populare, serbarile folclorice pastoresti (Urcatul Oilor la Munte, Coboratul oilor din munte), Sanzienele, Calusarii, sunt reprezentative pentru aceasta zona bogata din punct de vedere etnocultural.

Dintre Obiectivele turistice din Novaci amintim:

Biserica din lemn cu hramul „Sfantul Dumitru” (sec. 18)

Biserica din zid construita in 1936

Rezerva?ia Parang-Novaci: relief glaciar, flora si fauna specifice zonei

Padurea de molid de la Macaria cu exemplarele sale seculare

Padurea de fag de la Macaria cu exemplare de fag oriental

Padurea Barcului: padure de stejar

Cursul paraului Gilort, cu numeroase sectoare de chei

Transalpina sau Drumul Regelui, cea mai inalta si pitoreasca sosea din Romania

Ziua
3
Descoperi natura la Baia de Fier

Cea de-a treia zi a calatoriei noastre o rezervam pentru a explora frumusetea naturii si sculpturile sale in calcar. Mai intai o oprire la Baia de Fier. In fata Muzeului Etnografic si a Casei Artelor il reinitalnim pe Brancusi, bustul marelui sculptor fiind dezvelit aici odata cu omagierea a 60 de ani de la trecerea sa in nefiinta. Calatoria noastra continua cu o vizita la legendara Pestera Muierii. Pestera a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, pestera in timpuri stravechi a adapostit in timpul razboaielor, copii si femei, de unde isi ia si numele. Este prima pestera electrificata din Romania. Aici, sapaturile arheologice au scos la iveala mai multe unelte apartinand asa-numitei culturi musteriene din paleoliticul mijlociu , „varfuri de sulita” lucrate din os, prin slefuire, fosile de animale nordice,fragmente ceramice provenite din vase apartinand mai multor culturi, inclusiv cultura dacica.

Ne continuam drumul in acest tinut de poveste si legenda, la Polovragi. Aici, Manastirea cu acelasi nume invita la momente de liniste si incarcare spirituala, iar Pestera Polovragi din apropiere, ne atrage cu tainele si legendele sale. Se spune ca Zamolxe, liderul spiritual al geto dacilor, ar fi locuit in aceasta pestera. O piatra in forma de tron este denumita astazi scaunul lui Zamolxe. Din aceeasi categorie face parte si Cuptorul dacic care se remarca cu usurinta datorita formei sale atat de asemanatoare cuptoarelor rudimentare din acea perioada. Fiecare portiune a pesterii, ne prezinta si alte elemente care au ramas in istorie sub un anumit nume. Pe langa Cuptorul Dacic si Tronul lui Zamolxe, pot fi observate Camera Alba, Culoarul Stalpilor, Culoarul Sufocant sau Tavanul insangerat.

Ziua
4
Drumul spre casa si biserica de piatra din Densusi

Parasim meleagurile gorjene si ne indreptam spre casa. Daca traseul nostru este prin Tara Hategului, este musai o oprire la Densus, unde se afla una dintre cele mai vechi biserici de piatra din tara. O multime de povesti si legende s-au tesut in jurul acestei biserici, de la uriasi care ar fi inaltat-o la altarul dacic pe care ar fi fost construita.

O alta legenda spune ca generalul roman Longinus ar fi inaltat aceasta biserica in semn de recunostinta zeului sau protector, zeul Marte, zeul razboiului. Biserica cu infatisare stranie, este construita din placi de piatra provenita din Ulpia Traiana Sarmisegetusa, capitala Daciei Romane (situata in apropiere).

 

Pensiunea Antique 3*

Targu Jiu

Pensiunea Antique este situata in centrul orasului Targu-Jiu, vis-a-vis de Poarta Sarutului, fiind o locatie ideala pentru o escapada de weekend sau un sejur relaxant.

La interior pensiunea gazduieste 10 camere spatioase si decorate modern cu toate facilitatile necesare vietii cotidiene.

Restaurantul se afla la demisolul cladirii, oferind o atmosfera de crama cu arcade inalte din caramida si un aer modern datorita combinarii stilului decorativ Atelier cu cel Clasic. Deasemenea oaspetii pot lua masa si pe terasa pensiunii care are vedere spre Parcul Central, precum si in curtea interioara.

Meniul este unul international in care se regasesc atat produse traditionale, dar cu preponderenta cele de tip mediteranean prin prezenta unui mix de arome si mirodenii specifice.

Facilitati Camere
 • TV cu ecran plat
 • Minibar
 • Aer conditionat
 • Conexiune Wifi
 • Room service
 • Baie proprie
 • Masa de birou
Facilitati Hotel
 • Parcare 
 • Terasa si gradina
 • Restaurant
 • Crama
 • Conexiune Wifi

Hanul Banului 4*

Aninisu din Vale

Pensiunea Hanul Banului este amplasata in Comuna Crasna, in satul Aninisu din Vale, in depresiunea subcarpatica a Olteniei, cunoscuta sub numele de depresiunea Carpinis-Novaci, acolo unde padurea incepe sa stapaneasca muntele, departe de lumea dezlantuita.

Pensiunea este definita de stilul traditional printr-o combina?ie reusita de lemn si piatra naturala, inconjurata de liniste si aer nepoluat.

Camerele sunt diferit decorate cu tematici precum Ursul, Vulturul, Cocosul de munte, Veverita, Cerbul si Lupul, dotate cu toate facilitatile necesare unui sejur confortabil.

 Restaurantul si barul hanului servesc preparate traditionale romanesti si bauturi fine intr un decor traditional.

Facilitati Camere
 • Conexiune Wifi
 • TV cu ecran plat
 • Aer conditionat
 • Baie proprie
Facilitati Hotel
 • Piscina interioara
 • Restaurant
 • Bar
 • Parcare
 • Conexiune Wifi
 • Terasa si gradina
 • Gratar exterior

Bun venit la Targu Jiu sau orasul lui Brancusi, cel care a facut ‘piatra sa cante pentru omenire’. Astazi vei face o vizita la Casa Memoriala Constantin Brancusi, Hobita.

Azi te indrepti spre Novaci unde descoperi case gorjene cu cerdac, meleaguri mioritice si paduri seculare.

O zi perfecta pentru explorarea naturii si a sculpturilor in calcar la Baia de Fier- Pestera Muierii, Polovragi- Pestera Polovragi.

Te indrepti spre Tara Hategului si faci o oprire la biserica de piatra din Densusi.

Brancusi - Pe meleaguri Gorjene

Targu Jiu

Perioada 23.07-25.07.2021

Etnocultura si peisajele meleagurilor gorjene.
Ziua
1
Vizita la Casa Memoriala Constantin Brancusi
Ziua
2
Explorarea orasului Novaci
Ziua
3
Descoperi natura la Baia de Fier
Ziua
4
Drumul spre casa si biserica de piatra din Densusi

Recomandat pentru:

Familii
Cupluri

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca