Republicii 10
0264-590-748
7 destinații pentru Valentine’s Day

7 destinații pentru Valentine’s Day

Oamenii sărbătoresc de secole Ziua Îndrăgostiților sau Sărbătoarea Sfântului Valentin. Data a devenit asociată cu dragostea romantică în secolul al 14-lea. Prin secolul al 18-lea în Anglia, iubitorii au început să sărbătorească afecțiunea lor cu ciocolată și cărți. Tot în această perioadă au început să fie cunoscute două dintre simbolurile care evidențiază Valentine’s Day, și anume: Cupidon și forma tradițională a inimii care poate fi regăsită ca și ❤️. Indiferent care este data care te face să-i spui partenerului un sincer “Te iubesc”, alege modul cum vrei să faci asta și locația care te va ajuta să-i transmiți emoțiile mult mai ușor.

“Nu-mi ajunge o viață să te iubesc ” – nu este doar o replică shakespeariană, este povestea de dragoste dintre Alina și Grigore Antipa, care ne arată că dragostea nu are limite și sufletele pereche rămân veșnic împreună, indiferent de timp. Acestea fiind spuse, haide să-ți arătăm câteva idei pe care le poți folosi anul acesta pentru a-ți surprinde ființa iubită.

7 destinații pe care să le iei în considerare de Valentine’s Day

  • Relaxare la Therme București!
  • Excursie în “inima Banatului” – Timișoara
  • Descoperă “Poarta sărutului” din Târgu Jiu
  • O cafea la Barcelona și o vizită la muzeul Picasso.
  • Un sărut la Turnul Eiffel – Paris
  • “Mica Veneție” din Colmar!
  • Pe urmele nunților din Zanzibar!

1. Relaxare la Therme București!

Dacă vrei să mergi la sigur, Therme București este cel mai mare centru de relaxare și divertisment din Europa și poate fi soluția pe care o cauți. Therme București este situat în nordul Bucurestiului, la doar 10 minute de oras, construit verde, un concept de wellness pentru un stil de viață modern, dedicat stării de bine. Concentrarea pentru o viață echilibrată se traduce într-o ambianță de vacanță menită să ajute oaspeții să se detașeze pe deplin de viața aglomerată a orașului.

sursa: https://freetourinbucharest.com

2. Excursie în “inima Banatului” - Timișoara

O activitate interesantă și inedită poate fi o plimbare cu vaporașul pe Bega. Dacă totuși nu îți surâde această idee, Timișoara rămâne o decizie bună pentru arhitectura deosebită, piețele frumoase și restaurantele care oferă preparate delicioase. Dacă alegi Timișoara, îți recomandăm să faci o vizită la restaurantul “In Thyme” sau “Locanda El Corso”.

V-ați pregătit bagajul? Voi unde plecați de Valentine's Day?

3. Descoperă “Poarta sărutului” din Târgu Jiu

Cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Târgu Jiu este Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Format din trei componente monumentale, respectiv Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, acesta a fost proiectat și realizat de Constantin Brâncuși. Cele trei piese monumentale sunt dispuse pe aceeasi axa, cu orientare de la apus spre răsărit.

Masa Tăcerii este o lucrare realizată din calcar și simbolizează masa de dinaintea confruntării. Cele 12 scaune care înconjoară masa au forma unei clepsidre.

sursa: Cristian-Mihail Miehs

Poarta Sărutului:
Poarta Sărutului este construită din travertin și are forma unui arc de triumf. A fost construită pentru a simboliza triumful vieții asupra morții.

Coloana Infinitului:
Cea din urma componentă, Coloana Infinitului simbolizează înălțarea la cer. Cu o înălțime de peste 29 de metri, monumentul este compus din 15 moduli octaedrici și este dedicat soldaților români din Primul Război Mondial.
Sursa: mytargujiu.wordpress.com

4. O cafea la Barcelona și o vizită la muzeul Picasso.

Barcelona rămâne o destinație splendidă pentru a evada câteva zile. Orașul este renumit pentru arta contemporană. Prezența unor artiști precum Pablo Picasso și Salvador Dalí a contribuit la reputația orașului Barcelona. După o cafea bună și o masă în stil “Tapas”, muzeul Picasso prezintă opera de viață a pictorului și sculptorului sortată cronologic. Puteți să descoperiți diferitele faze ale vieții sale care sunt explicate și puteți înțelege cu ușurință modificările stilistice care au avut loc de-a lungul vieții sale.

5. Un sărut la Turnul Eiffel - Paris

Orașul iubirii cum este numit Parisul poate fi destinația perfectă pentru acest Valentine’s Day. Îți recomandăm monumentul “Le Mur Des Je T’aime” sau The Wall of Love. Acesta poate fi găsit în Garden Square, Montmartre. A fost creat în anul 2000 și deține 40 de m2. Acest perete conține afirmația “Te iubesc” în peste 250 de limbi diferite.
Tot în Montmartre poate fi găsit și “Musée de la Vie Romantique” sau muzeul “vieții romantice”, o destinație pentru cei ce își doresc puțină liniște și intimitate în aglomeratul și frumosul Paris.

Dacă vrei să optezi pe variantele clasice, Turnul Eiffel rămâne o soluție pentru acel moment romantic sau pentru declarația de dragoste planificată. O altă destinație poate fi “Le Pont des Arts” sau “Podul Îndrăgostiților” care simbolizează legătura dintre doi oameni prin lacătele prinse de pod.

V-ați pregătit bagajul? Voi unde plecați de Valentine's Day?

6.“Mica Veneție” din Colmar!

Colmar este un oraș care iese în evidență prin romantismul de care dă dovadă întregul amplasament. Este supranumit “Mica Veneție” datorită faptului că poți să te plimbi cu barca pe canalul care traversează orașul. Colmar este situat chiar în mijlocul Alsaciei, regiunea Franței bine cunoscută pentru vinurile sale albe (mai ales Riesling, Gewurztraminer și Pinot Gris). Există o mulțime de magazine de vin în jurul centrului care organizează degustări iar dacă ești norocos poți participa la un “food pairing” adică un mic curs de asociere a preparatelor cu vinul potrivit.

7. Pe urmele nunților din Zanzibar!

Indiferent dacă plănuiești sau nu să îți organizezi nunta într-o locație exotică, o excursie în Zanzibar poate să îndulcească relația indiferent de punctul în care se află aceasta. Ideea este destul de simplă și poate fi recreată astfel încât să-ți surprinzi jumătatea. Prietenii noștri, Irinel și Ilinca s-au căsătorit în frumosul și exoticul Zanzibar, iar Ilinca a aflat că nu pleacă unde credea ea doar în momentul în care a observat că nu este niciun zbor către Turcia în acea seară. Descoperă întreaga lor poveste aici! 

Dacă niciuna dintre aceste destinații nu a reușit să-ți stârnească interesul, colegii noștri mai au un as în mânecă. Contactează-ne la turism@wens.ro, iar aceștia vor fi gata să te ajute să-ți surprinzi partenerul cu cea mai frumoasă surpriză pentru acest început de an.

Related Posts