Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748
5 insule ale Mediteranei unde să-ți prelungești vara

5 insule ale Mediteranei unde să-ți prelungești vara

Ca niște perle strălucitoare ce dansează în albastrul vast al Mării Mediterane, fiecare insulă din acest loc idilic spune o poveste unică! Oriunde privești, vei vedea autenticitatea clădirilor care-și etalează farmecul rustic pe coasta mării. Pe aceste insule, aromele de busuioc și rozmarin îmbină tradiția culinară cu bucuria prezentului, iar răsăriturile și apusurile spectaculoase întâlnesc marea albastră ca într-un sărut magic. Fiecare dintre acestea este o lume în sine, o fereastră către povești de neuitat și experiențe de neegalat, cucerind inima celor ce le trec pragul cu dorința de a se pierde într-o bucățică paradisiacă a lumii. 

 
 

În acest articol vei descoperi cele 5 insule în care vara răsună până târziu, precum și câteva locuri inedite pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în inima acestora!
 

 
  • Mallorca
  • Sicilia
  • Santorini
  • Zakynthos
  • Cipru 
sursa: canva.com

1. Mallorca

 
Înconjurată de ape turcoaz care abundă în valuri înspumate, Mallorca este o perlă a Mediteranei ce așteaptă să-i descoperi frumusețile! De la stâncile falnice care se scufundă în mare și până la micile golfuri ce adăpostesc nisipuri fine, insula te va cuceri cu fiecare colțișor al ei! Aici vei descoperi orașe și sate pitorești, fiecare cu farmecul său unic. Să nu mai vorbim de bucătăria locală delicioasă… care-ți va bucura gusturile cu preparatele din fructe de mare proaspete, paella sau ensaimadas! Fie că ești în căutarea aventurii sau a relaxării, Mallorca este locul care are câte puțin din fiecare! Înoată în apele turcoaz din Can Picafort, aventurează-te în drumeții prin munții spectaculoși ai insulei sau pur și simplu relaxează-te pe plajele întinse scăldate în soare! Mallorca este cu adevărat o destinație de care te vei îndrăgosti și te va face să te întorci din nou și din nou!

Ce poți vizita aici?

sursă: canva.com

Cap de Formentor 

 

Localnicii numesc acest loc „punctul de întâlnire al celor patru vânturi” care bat dinspre Spania continentală, Alpii Europeni, Oceanul Atlantic și Africa. Cap de Formentor este cel mai nordic punct al insulei, dar poate și cel mai spectaculos deoarece aici vei avea parte de peisaje de nedescris, stanci care se scufundă în marea albastră, valuri ce se sparg în pietrele uriașe, și… un orizont infinit. Să conduci de-a lungul peninsulei poate fi o adevărată aventură – o mulțime de serpentine și curbe strânse, dar hei, acestea fac parte din farmecul acestui loc superb! Există mai multe puncte de belvedere de-a lungul drumului, așa că vei avea ocazia să te oprești și să contemplezi, să te relaxezi admirând marea și orizontul albastru! Dacă ajungi la momentul potrivit al zilei, vei putea observa cum cerul se unește cu marea, creând o priveliște de nedescris…

Cala D`Or

 

Combină zilele de relaxare totală cu activități pline de aventură în Cala D`Or! Acest spectaculos „golf de aur” al insulei te cheamă să experimentezi atmosfera relaxantă a micilor plaje ce se adăpostesc între stâncile ondulate de valurile turcoaz! Aici vei găsi un port plin de iahturi de lux, restaurante cu specific și preparate delicioase, festivaluri culturale dar și viață de noapte. Nici sporturile acvatice nu lipsesc din peisaj! A spus cineva scuba diving, snorkelling, surfing și paddle surfing? Sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face în acest mic paradis din Mallorca!

sursă: canva.com
sursă: canva.com

Valdemossa 

 

În inima munților Sierra de Tramuntana, declarați și Patrimoniu Mondial UNESCO, se află Valldemossa, unul dintre cele mai frumoase și „instagramabile” sate din Mallorca, care a fost odată casa lui Chopin! Cartuja de Valldemossa este una din principalele atracții ale acestui loc, un muzeu cu o arhitectură inedită ce păstrează dincolo de ziduri istoria marelui compozitor. Valea unde se află este bogată în izvoare și este înconjurată de vegetație luxuriantă, de la măslini bătrâni, stejari și migdali, până la palmieri ce zâmbesc în razele soarelui! Este destinație ideală pentru cei care doresc să evadeze din stațiunile aglomerate ale insulei în favoarea unei escapade liniștite. O plimbare pe străduțele pietruite și înguste ale Valdemossei te va întoarce în timp, iar savurând un pahar de vin la înălțime va completa perfect peisajul spectaculos!

sursa: canva.com

2. Sicilia

 
Este o insulă a Mediteranei unde arta, istoria și cultura se împletesc armonios de la munți și până pe plajele superbe. Fiind presărată vestigii grecești și locuri ce datează din timpuri antice, este un paradis italian care te va surprinde la fiecare pas! Cea mai mare insulă a Italiei oferă plaje excepționale perfecte pentru o doză de relaxare, dar și munți și vulcani care te îndeamnă să explorezi și să te umpli de adrenalină! Privind spre impozantul munte Etna vei simți energia ce arde înăuntrul acestuia! Pe străzile labirintice din Palermo, istoria dansează pe podelele cu mozaic, dezvăluind viața vibrantă a civilizațiilor trecute. De la temple grecești la amfiteatre romane, catedrale normande la palate arabe, fiecare bijuterie arhitecturală spune un capitol din povestea captivantă a Siciliei!

Ce poți vizita aici?

sursă: canva.com

Paradisul portocalelor roșii 

 

O vizită în Sicilia este incompletă fără să guști o felie de portocală roșie autentică! Plimbându-te pe străzile acestei insule, poți savura toate soiurile de portocale, dar și multe alte specialități de citrice delicioase. Portocalele siciliene sunt crescute într-o zonă a contrastelor, unde răcoarea muntelui Etna se contopește cu aerul cald al câmpiilor, de aici creându-se și acest pigment roșu tipic acestora. Descoperă provincia Catania și lasă-te purtat de parfumul de L’Arancia Rossa di Sicilia!

Etna 

 

Dintre toate atracțiile Siciliei, Vulcanul Etna este cel mai fascinant! Activ până și în ziua de azi, este cel mai înalt vulcan din Europa, atingând 3.300 m și dominând toată coasta de est a Siciliei. Fiind un must-see în Italia, acesta oferă multe posibilități hiking, activități sportive cu deltaplanul sau parapanta. Pentru a ajunge în inima lui, la primul crater, poți să urci cu un funicular – funivia dell’Etna – și apoi să continui pe jos sau cu un vehicul 4×4. Pentru craterul principal, un ghid te va însoți în acest peisaj desprins din altă lume. Ești pregătit de această experiență unică?

sursă: canva.com
sursă: canva.com

Taormina 

 

Taormina este un port deosebit pentru turiștii care doresc să aibă parte de o vacanță de neuitat în Sicilia! Acest oraș oferă o mulțime de locuri cu priveliști uluitoare încărcate de istorie și farmec! Aici poți să explorezi ruinele Teatrului Antic, construit în secolul al III-lea î.Hr., sau să te plimbi pe străzile pastelate, ajungând la Duomo di San Nicola și la Palatul Duci din Santo Stefano pentru a vedea frumusețea arhitecturală a regiunii! Coborând mai jos, poți să te răcorești pe Isola Bella, o plajă idilică ale cărei valuri cristaline te vor cuceri!

sursa: canva.com

3. Santorini

 
Santorini este o capodoperă născută din rămășițele unui vulcan ce se scaldă în valurile limpezi ale Mării Egee. Aici în această oază de vis, stâncile împodobite cu clădiri vopsite în alb sfidează gravitația pe măsură ce coboară spre apele turcoaz! Vino pe străduțele sale pietruite și lasă-te purtat prin orașele întortocheate în atmosfera grecească! Fira, capitala insulei, pulsează cu farmec cosmopolit, în timp ce anticul Akrotiri povestește despre o civilizație uitată… și pe măsură ce soarele apune, stâncile din Oia se transformă într-un tablou vibrant, care te vrăjește cu priveliștile pline de farmec! Santorini te cheamă să îmbrățișezi farmecul său atemporal, creând amintiri care-ți vor rămâne mult timp în suflet!

Ce poți vizita aici?

sursă: canva.com

Oia – Unde soarele dansează la apus 

 

Oia este fără îndoială cel mai fotografiat și instagramabil oraș din Santorini! Te mai întrebi de ce? Arhitectura unică a clădirilor albe, ușor curbate creează un contrast perfect în albastrul mării și al cerului! În plimbarea de-a lungul labirintului pitoresc de alei înguste vei fi cuprins de un sentiment de nedescris! Aici simți că timpul stă în loc, mai ales dacă prinzi un apus inedit la final de zi! Acest moment deosebit al zilei este probabil principalul motiv pentru care Santorini a dobândit o asemenea faimă în întreaga lume. Nimic nu se compară cu priveliștea soarelui roșu ce se scufundă în vastul orizont și transformă tot ce este în jur în nuanțe de roșu, portocaliu și auriu!

Vinării autentice 

 

O vacanță este incompletă dacă nu include un pahar de vin, sau două… sau cinci…
Santorini este locul perfect pentru a degusta un vin bun, daci nu trebuie să ratezi asta în călătoria ta. Insula are o istorie lungă în ceea ce privește producerea de vinuri. Te-ai gândit vreodată că locul acesta vulcanic poate să influențeze aroma strugurilor? Ei bine, vinul produs aici este cu totul unic chiar prin acest fapt! Într-un tur de degustare de vinuri vei afla despre tehnica unică de cultivare a strugurilor pe care localnicii o folosesc pe insulă, numită koulara. Originea acestui mod de cultivare a viței de vie s-a pierdut cu trecerea timpului, însă pe lângă faptul că este cel mai potrivit mod de cultivare a acesteia, îi conferă aspectul unei opere de artă naturale. Ape cristaline, orășele cochete și briza sărată a mării: degustarea de vinuri în Santorini e cu adevărat un vis desprins din paradis!

sursă: canva.com
sursă: canva.com

Împrejurimile insulei printr-o corazieră de vis

 

Când vine vorba de Santorini, nu ai cum să nu te îndrăgostești de acest loc la prima vedere! Pentru a experimenta din plin tot ceea ce oferă acest colț de rai, o croazieră este exact ceea ce ai nevoie! Experimentează frumusețea acestei insule ce abundă în izvoare termale, plaje cu nisip negru și numeroase peisaje care-ți taie răsuflarea! În această călătorie pe valurile Mării Egee vei putea să faci o baie relaxantă in izvoarele Nea Kameni sau chiar să descoperi lumea marină printr-o sesiune de snorkeling! Bineînțeles că nu vei putea părăsi vasul fără să savurezi o cină autentică la bordul acestuia! Este cu adevărat o experiență pe care nu trebuie să o ratezi în călătoria ta!

sursa: canva.com

4. Zakynthos

 
Fără îndoială, Grecia este o destinație ideală de vacanță din numeroase motive, însă insula Zakynthos, cunoscută și sub numele de „Zante”, este una dintre superbele insule pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată-n viață! Aici satele nu seamănă cu cele văruite în alb ale insulelor Ciclade, ci mai mult cu piețele romanice și pietruite ale Veneției! Floarea Estului, cum mai este denumită această insulă spectaculoasă, te va uimi cu priveliștile splendide, plajele cu nisip fin ascunse printre stâncile înalte, peșteri misterioase, și bineînțeles… marea de un albastru de safir inedit! Acoperind o suprafață de aproximativ 405 km², aici vei găsi garantat toate ingredientele pentru o vacanță perfectă!

Ce poți vizita aici?

sursă: canva.com

Epava de pe plaja Navagio 

 

Această plajă uimitoare situată în partea de nord-vest a insulei mai este cunoscută drept Plaja Contrabandiștilor pentru povestea sa interesantă! Faptul că este accesibilă doar cu barca nu face decât să-i sporească farmecul! Ce spui de o plimbare pe apele cristaline până în această locație de vis? Înconjurată de stânci falnice care se scaldă în valurile turcoaz ale mării, priveliștile pe care ți le oferă îți vor rămâne mereu în suflet! Dacă ești în căutarea locului perfect pentru a surprinde plaja Navagio, vei putea merge chiar în cel mai instagramabil loc de aici! Priveliștea pe care o vei avea de sus de pe stâncă te va lăsa fără cuvinte…

Micile creaturi ale insulei 

 

Pe măsură ce pășești pe aceste meleaguri magice, vei fi învăluit de farmecul neclintit al plajelor nesfârșite și al peisajelor spectaculoase. Când ajungi în acest loc desprins din paradis, sigur te vei întreba unde sunt minunatele țestoase! O plimbare cu barca în Parcul Național Marin din Zakynthos îți va da ocazia de a le vedea cum plutesc grațios în apele limpezi și calde în habitatul lor natural, îmbrățișate de razele soarelui! Această întâlnire cu micile creaturi va fi o oportunitate unică prin care vei putea observa îndeaproape viața lor, dar și de a înțelege fragilitatea și importanța conservării acestor specii minunate!

sursă: canva.com
sursă: canva.com

Plaje pentru toate gusturile 

 

Când vorbim despre plajele Greciei, fiecare își imaginează ceva diferit. Unii se gândesc la plaje albe nesfârșite, în timp ce alții visează la micile golfuri în care abundă apele cristaline ale mării. Cei aventuroși visează la plaje perfecte pentru snorkelling și sporturi nautice, în timp ce alții se transpun direct pe șezlonguri, savurând un delicios cocktail în adierea brizei! Vrei să îți spunem ceva? Coasta insulei Zakynthos este presărată cu o mulțime de astfel de locuri desprinse din paradis potrivită pentru orice turist dornic de aventură, explorare și relaxare! Descoperă aici golfurile ascunse din Porto Limnionas, locul perfect pentru o sesiune de înot, sau bucură-te de soare și liniște plaja Gerakas!

sursa: canva.com

5. Cipru

 
Cipru este despre plajă, soare, ape turcoaz și multă iubire, fiind denumită și insula Afroditei, zeița iubirii! Indiferent dacă alegi coasta de nord sau cea de sud, vei avea parte de experiențe diverse deoarece insula are atât influențe grecești, cât și influențe turcești! Gastronomia și cultura vinului sunt de neratat când ajungi în Cipru, iar atracțiile istorice le vei găsi la fiecare pas, aceasta fiind cândva gazda asirienilor, egiptenilor, grecilor, perșilor și romanilor de-a lungul timpului.

Ce poți vizita aici?

sursă: canva.com

Laguna Albastră din Paphos 

 

Nicio vizită în Cipru nu ar fi completă fără o baie în apele turcoaz care fac această insulă atât de faimoasă. Laguna Albastră este un golf îndepărtat din regiunea Paphos, în partea de vest a insulei. Cel mai bun mod de a ajunge la Laguna Albastră este printr-un tur cu barca, deoarece locația acesteia este destul de stâncoasă. Cu toate acestea, merită cu siguranță vizitată, deoarece albastrul apei aici nu se compară cu nicio altă parte a insulei!

Piatra Afroditei 

 

Păzind coasta sudică din cele mai vechi timpuri, Stânca Afroditei este mai mult decât o minune geologică. Această piatră sacră își ia numele de la zeița greacă a iubirii și frumuseții, Afrodita, despre care se spune că s-a născut din mare. Legenda spune că, în anumite condiții meteorologice, valurile care se ridică și se sparg de stâncă creează un nor de spumă ce apare sub forma unui om. Într-o plimbare la apus, merită să descoperi acest loc misterios care te va transpune înapoi în timp!

sursă: canva.com
sursă: canva.com

Băile lui Adonis 

 

Situate la capătul Peninsulei Akamas, unde se termină Valea Chrysochous, se află această oază plină de mistere antice. Având o mare semnificație mitologică, despre aceste băi se spune că este locul în care zeița Afrodita și-a întâlnit marea dragoste, Adonis. Aici vei găsi o cascadă ce se revarsă în bazinele cu ape turcoaz. Urmează pașii Afroditei pe potecile ce duc spre acest loc mistic și răcorește-te în apele limpezi ale Ciprului!

Care dintre aceste insule ți-a stârnit dorința de a-i descoperi frumusețile? Oricare ar fi aceasta, cu siguranță sejurul tău va fi mai mult decât o simplă călătorie!

Prelungește-ți vara pe aceste perle ale Mediteranei împreună cu WENS!
Related Posts
Leave a Reply